Tarjoamme kaikenkattavan toimeksiantopaketin ajoneuvon tuontiin Saksasta. Sinun ei tarvitse kuin valita haluamasi kohde – me hoidamme loput ostamisesta rekisteröintiin Suomessa.

Tuomme ajoneuvoja ensisijaisesti Saksasta.

Toimeksiantopaketin perushinta:
Saksasta 1900 € (sis. alv 19 %).

Katso tarkemmat hinnat Hinnasto-sivulta.

Toimeksianto

Toimeksianto laaditaan siten, että valtakirjaan kirjataan valitsemasi vaihtoehdot sellaisessa järjestyksessä, jonka katsot olevan mieluisin. Itse toimeksiantopaketti sisältää viisi vaihtoehtoa, mutta vaihtoehtoja voidaan kirjata myös enemmän tai vähemmän.

Järjestely toimii siten, että nämä kohteet ovat niin sanotussa suosituimmuusjärjestyksessä, eli käymme ensin katsomassa ensimmäisen kohteen ja otamme yhteyttä toimeksiantajaan eli sinuun ja kerromme oman arviomme kohteesta. Tarvittaessa otamme kuvia ja lähetämme ne sähköpostitse paikan päältä sinulle. Tämän jälkeen teet päätöksen haluatko kyseisen kohteen vai et. Jos haluat, teemme kaupat. Jos et, jatkamme seuraavaan kohteeseen. Jatkamme näin, kunnes kaupat syntyvät tai listatut kohteet loppuvat.

Toimeksiantohinnaston mukainen toimeksiantopalvelupaketti sisältää edellä mainitut viisi kohdetta. Kuudennesta kohteesta lähtien perimme lisämaksua 50 €/kohde. Esimerkiksi jos vasta seitsemäs kohde tyydyttää sinua, veloitamme toimeksiantoprovision lisäksi 100 € (kohteet 6 ja 7, 2×50 €).

Listaa voi täydentää myös meidän ollessamme jo matkalla, mutta jo kirjattujen kohteiden järjestystä emme muuta. Eli jos kohteita on listattu seitsemän, ovat myöhemmin lisättävät kohteet järjestyksessä kahdeksan ja niin edelleen. Sen sijaan jo listattujen kohteiden järjestystä voi vielä muuttaa siltä osin kuin emme vielä ole kyseisiä kohteita tarkastaneet.

Kohteita ei lasketa, jos niitä ei voida tarkastaa asiakkaasta johtumattomista syistä, kuten esimerkiksi että auto on jo myyty ennen kuin saavumme paikalle.

Jos haluat ottaa yrityksemme tarjoaman lunastusturvan, kaventaa tämä oikeuttasi päättää kaupasta. Eli jos toteamme paikan päällä, että jokin kohde on sellainen, että emme voi sitä mahdollisessa lunastustilanteessa lunastaa (esim. huonokuntoinen, heikot jälleenmyyntimahdollisuudet, epäluotettava myyjä), voimme kieltäytyä ostamasta kyseistä kohdetta asiakkaalle. Tällaista kohdetta ei kuitenkaan lasketa toimeksiantosopimuksessa mainitusta suosituimmuuslistasta (eli on asiakkaasta johtumaton syy).

Sinulla on todennäköisesti käsitys siitä, minkälaisen auton tarpeessa olet. Tiedossa on mahdollisesti jo merkki ja malli, mutta runsaudenpula aiheuttaa helposti valinnan vaikeuden. Ei hätää! Me autamme mielellämme sopivien kohteiden etsinnässä jotta hankittava kohde on odotusten mukainen. Voimme myös ilmaista mielipiteemme ehdotetuista kohteista, mutta lähtökohta on se, että tiedät mitä haluat.

Onko myytävä auto nyt varmasti niin hyvä, kuin ilmoitus antaa uskoa?

Käymme henkilökohtaisesti paikan päällä tarkastamassa kohteen ja olemme vähintään puhelinyhteydessä sinuun ennen kaupantekoa. Tarvittaessa voimme ottaa kuvia kohteesta ja lähettää ne sähköpostitse sinulle ennen ostopäätöstä.

Turvallinen tilaaminen

Saksasta tuotuihin autoihin tulee Saksan tilapäinen rekisteröinti. Ruotsista tuotavien ajoneuvojen kohdalla vakuutus tulee saattaa voimaan vakuutusyhtiössäsi. Tämä toimenpide on välttämätön myös silloin kun asianosainen hakee autonsa itse. Pyydämme myös aina toimeksiantoa vastaanottaessamme muistuttamaan kaskosta. Eli halutessasi laitamme myös kaskon voimaan. Kasko on tällöin voimassa auton ostohetkestä lähtien. Aina kulloisenkin tilanteen mukaan rahtaamme ajoneuvot joko rahtina tai ajamalla ne itse Suomeen.

Toimeksiantosopimuksen synnyttyä auto tulisi maksaa. Tämä ei yleensä ole tapana tavanomaisessa kaupassa, vaan maksu tapahtuu yleensä ostetun tuotteen luovutuksen yhteydessä. Nykyään maksun voi useimmiten tehdä suoraan autokauppaan, josta haluttu auto ollaan ostamassa. Mikäli tämä ei jostain syystä onnistuisi ja koska etukäteismaksu saattaa helposti synnyttää huolia tai vaikuttaa epäilyttävältä, tarjoamme mahdollisuutta käyttää takuutiliä. Tällöin asiakas tallettaa kauppasumman yrityksemme edustajan kanssa tilille, jolta kyseiset varat voidaan nostaa vain molempien suostumuksella.

Tarjoamme tätä palvelua, koska kun asiakas tilaa auton eli tekee toimeksiantosopimuksen, yrityksemme edustaja ostaa sen asiakkaan laskuun. Tällaisessa menettelyssä kauppaa varten ei voida käyttää yrityksen varoja, ellei voida varmuudella osoittaa, että rahat tulevat asiakkaalta. Yritys ei myöskään voi ostaa autoa omalle nimelleen, koska silloin menettely ei enää ole toimeksianto, vaan auton jälleenmyyntiä, josta taas saattaa seurata arvonlisäverovelvollisuutta, koska kauppa ei tapahdukaan toimeksiantajan ja myyjän välillä, vaan toimeksiantajan ja yrityksemme välillä. Lisäksi tämä menettely turvaa myös yrityksen toimintamahdollisuudet, eli luo turvaa myös toisin päin esimerkiksi tapauksessa, jossa asiakas tilaa auton, eikä otakaan sitä.

Tärkeintä on kuitenkin, että sinä, eli ostaja tai toimeksiantaja, voit tuntea varojesi olevan turvassa.

Toimeksiantosopimuksen liitteenä toimitamme myös kaikki muut tarvittavat asiakirjat allekirjoitettavaksi, jolloin luovutuksen yhteydessä kaikki on jo valmiiksi asianmukaisessa kunnossa.

Sijaisautopalvelu

Yrityksellämme on tarjolla sijaisautopalvelu tilanteeseen, jossa asiakas on myynyt oman autonsa ja antanut meille toimeksiannon korvaavan auton hankinnasta. Näin asiakkaan ei tarvitse olla autotta oman autonsa myynnin ja korvaavan auton toimituksen välistä aikaa.

Saatavissa olevat sijaisautot saattavat vaihdella.

Hinnat:
80 euroa vuorokausi
480 euroa viikko

Sijaisautojen osalta kannatta tiedustella myös pakettihintoja, esimerkiksi siten, että sijaisautosta veloitetaan sopimuksen mukaan, jolloin kulut pysyvät kurissa jos toimitettavan auton tuonti jostain syystä viivästyy.

Ei kilometrirajoituksia. Hinnat sisältävät 24 % arvonlisäveron.

Palvelun yhteydessä toimitamme sijaisauton sovittuun osoitteeseen. Tilatun auton toimituksen yhteydessä noudamme sijaisauton kyseisestä osoitteesta. Muuten sijaisautot ovat noudettavissa yrityksen osoitteesta Turussa ja palautus tapahtuu samaan osoitteeseen.

Autonvuokraus erikseen on sovittavissa tapauskohtaisesti. Tiedustelut yrityksen sähköpostiosoitteeseen.

Toimitus haluttuun osoitteeseen

Ajoneuvon tuontitoimeksiantoon on saatavissa lisäpalveluna toimitus haluttuun osoitteeseen, yleensä asiakkaan kotiin. Haluamme, että koko Suomi voi olla markkina-aluettamme. Pitkien etäisyyksien maa tietysti aiheuttaa aina hieman lisäkustannuksia jos asuu niin sanotun ruuhkasuomen ulkopuolella. Huomioidaksemme kauempana asuvat asiakkaamme olemme hinnoitelleet kotitoimituksen erittäin edulliseksi ja vielä siten, että mitä pidempi toimitusmatka on, niin sitä vähemmän lisäkilometrit maksavat.

Toimituksesta haluttuun osoitteeseen laskutamme seuraavaan hinnaston mukaisesti:
– Ensimmäiset 200 km 65 senttiä/km,
– seuraavat 200 km (201-400 km) 50 senttiä/km,
– seuraavat 200 km (401-600 km) 40 senttiä/km,
– seuraavat 200 km (601-800 km) 35 senttiä/km,
– seuraavat 200 km (801-1000 km) 30 senttiä/km ja
– yli 1001 km menevät kilometrit 25 senttiä/km.

Etäisyyden määritykseen käytämme Via Michelinin (R) netissä julkaisemaa kartta- ja reittipalvelua. Laskennallisena lähtöpisteenä käytämme Turun satamaa, Vuosaaren satamaa Helsingissä tai Vaskiluodon satamaa Vaasassa siten, että veloitusperusteeksi tulee se, mistä on lyhyin matka toimitusosoitteeseen.

Käytämme samaa hinnoittelua sijaisauton toimitukseen. Jos asiakas ottaa sekä sijaisauton, että toimituksen haluttuun osoitteeseen veloitamme vain toisen toimituksesta. Käytännössä siis siten, että kun asiakas tekee toimeksiannon, haluaa sekä sijaisauton, että toimituksen haluttuun osoitteeseen:

– Toimitamme sijaisauton haluttuna päivänä asiakkaalle.
– Suoritamme toimeksiannon mukaisen ajoneuvohankinan.
– Toimitamme tilatun ajoneuvon asiakkaalle ja haemme samalla sijaisauton pois.

Yllämainitusta veloitamme toimeksiantosopimuksen maksun lisäksi vain yhden ”kotiinkuljetuksen”.

Tuontikulujen muodostuminen

Hinnat herättävät aina keskustelua. Tässä ei ole tarkoitus ottaa kantaa itse autojen myyntihintoihin, sitä lukuun ottamatta, että hinnoittelufilosofia on Saksassa hieman erilainen kuin Suomessa. Meillä täällä kotimaassa tuntuu hinnoissa olevan hyvin usein neuvotteluvaraa. Ikään kuin hintaan olisi aina lisätty hieman ilmaa, jotta kauppaa tehtäessä hinnasta voisi hieman tinkiä. Kokemuksemme Saksasta on osoittanut, että siellä pyyntihinta on hyvin lähellä myyntihintaa. Yksityiset myyvät autonsa niin halvalla kuin mielestään kykenevät ja hinnoittelevat ne hyvin lähelle sitä mitä ajoneuvostaan haluavatkin. Autokaupat taas pitävät hinnoistaan tiukasti kiinni eikä nykyään käteiskauppakaan ole peruste myydä autoa yhtään edullisemmin. Muutamien asiasta käytyjen keskustelujen perusteella on selvinnyt tämän johtuvan siitä, että autokaupoilla on valmiiksi lasketut rahoituspaketit myytäville kohteilleen. Näin ollen he menettävät jo laskemansa tuotot, kun rahoitusta ei tarvita.

Tuontiin liittyviä kuluja on hyvin vaikea esittää yksiselitteisesti. Selkeimmän osan muodostavat kotimaassamme syntyvät kulut. Katsastukseen (tätä nimitystähän ei saisi käyttää) menee noin 200 euroa + pakokaasumittaus.

Rekisteröinti ja kilvet maksavat 27 euroa. Tilapäiskilvet, eli tarrat maksavat 15 euroa. Autossa on oltava joko tilaispäiskilvet tai voimassaolevat tuontikilvet siihen saakka, kunnes varsinaiset rekisterikilvet voi kiinnittää autoon. Rekisterikilvet saa katsastuskonttorista autoveron maksamisen jälkeen.

Saksassa viranomaismaksuihin menee lähes saman verran. Näiltä tietysti välttyy jos kuljettaa tuotavan auto trailerikuljetuksena. Halvimmillaan rekisteröinti, vakuutus ja kilvet maksavat 106,50. Silloin käyttöön tulevilla kilvillä ei voi ajaa Pohjoismaiden kautta (noin 10 euroa kalliimmilla kilvillä voi). Joissakin tilanteissa ostaja voi joutua maksamaan edellisen rekisteröinnin rekisteristä poiston (noin 20 euroa, yksityiskaupoissa).

Eli hintaa pelkille maksuille tulee helposti 333,50 euroa (laivalla Suomeen) tai ajamalla hieman enemmän.

Matkakulut ovat hyvin pitkälle matkustajasta itsestään kiinni. Lentoliput maksavat mitä milloinkin. Käyttääkö perillä julkista liikennettä (bussia, junaa, taksia), vuokraako auton vai käyttääkö jonkun paikallisen palveluita vaikuttavat kaikki kuluihin. Yöpymisistä koituu myös aina kuluja. Vuokra-autolle tulee karkeasti hintaa 50 euroa/vuorokausi. Yksi vuorokausi riittää yleensä vain jos ensimmäinen kohde on se, josta syntyy kaupat. Yöpymisiä on tarjolla 35 eurosta lähtien, mutta yleensä yöpymisiin menee vähintään 60 euroa. Juna-bussi-taksi –matkailua suosittelemme vain erittäin seikkailunhenkisille.

Vuokra-autolle tulee kilometrejä. Kilometrejä tulee myös tuontiautolle, ellei sitä kuljeteta trailerilla. Polttoaineen litrahinta on reilun euron korvilla laadusta riippumatta. Ajokilometrejä tulee kaikkein optimistisimmassakin tapauksessa 500 ja silloin Itämeri ylitetään laivalla. 8 l/100 km x 1,20 euro x 5 = 48 euroa. Todellisuudessa kilometrejä tulee aina enemmän. Tanskan ja Ruotsin kautta tullessa 1500 kilometriä on vähimmäismäärä.

Itämeren ylityksen hinnoittelu yksiselitteisesti on mahdotonta. On rahtihinnastoa ja matkustajahinnastoa. Varteenotettavia varustamoja on pari. Tanskan ja Ruotsin kautta kuljettaessa tulee ylityksiä. Tanskan halki voi myös ajaa, mutta matkaa tulee sen verran, ettei se tuota säästöä. Ruotsin puolelle on päästävä joka tapauksessa. Suomeen kuljettaa kolme varteenotettavaa varustamoa ja jokaisella on omat hinnastonsa.

Kaiken kaikkiaan pelkistettynä voisi esittää seuraavanlaisen kululistan:
(meno lentäen, paluu Ruotsin kautta)
Rekisteröintikulut noin 400 euroa.
Lentoliput 150 euroa.
Vuokra-auto 150 euroa.
Polttoaine 200 euroa.
Yöpymiset 240 euroa.
Tanskan salmet 90 euroa.
Silja tai Viking 160 euroa.
Yhteensä 1240 euroa.

Tämän lisäksi on ruokailtava. Puhelinkuluja tulee helposti 50 euroa ja nettikahviloihin tai ostettuun surffailuaikaan menee oma siivunsa.

On myös syytä muistaa, ettei autonhakureissu koskaan ole samanlainen kuin tavanomainen loma. Jos on autoilusta ja autoista kiinnostunut ja viihtyy autokaupoissa ja niiden pihoilla, on näissäkin matkoissa puolensa. Meidän palvelupakettimme ovatkin heitä varten, joilla ei ole aikaa tai haluja lähteä moiselle matkalle.

Lunastusturva – ostajan lisäturva, jos kauppa kaduttaa

Asiakkaan halutessa myönnämme toimeksiannosta tuotaville ajoneuvoillemme lunastusturvan, eli asiakkaan ollessa tyytymätön tilaamaansa ajoneuvoon me lunastamme sen samalla kauppasummalla jonka asiakas on siitä maksanut.

Lunastusturvan ottaminen toimeksiantoon on vapaaehtoista, eikä siitä koidu lisämaksua. Lunastusturva on voimassa kaksi viikkoa (14 vrk) ajoneuvon luovutuksesta, mukaan lukien luovutuspäivä.

Normaali kuluminen ei vaikuta lunastusturvaan (sopimusehdot erikseen). Huolimattomasta käytöstä tai laiminlyönnistä seuraavat korjauskulut vähennetään lunastussummasta. Liikennevahinkoasioissa käännytään normaalisti asianosaisten vakuutusyhtiöiden puoleen.

Pidennetty lunastusturva, lisää harkinta-aikaa

Lunastusturvan voi lisämaksusta pidentää kuukauteen tai kahteen kuukauteen.

Lunastusturvan pidentäminen kuukauteen maksaa 2 % kauppakirjan mukaisesta kauppasummasta, kuitenkin vähintään 300 euroa.

Lunastusturvan pidentäminen kahteen kuukauteen maksaa 6 % kauppakirjan mukaisesta kauppasummasta, kuitenkin vähintään 800 euroa.

Toimeksiantopalkkioita emme lunastusturvan lunastuksen yhteydessä palauta.

Seuraavalle toimeksiannolle myönnämme 50 % alennuksen. Alennus on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä toimeksiannosta, alkaen lunastuspäivästä.